Musikk

HIMMELHAMN


MUSIKKEN


Himmelhamn sine låter formidles med et organisk og tidvis sfærisk uttrykk.


Den første plata fikk fine anmeldelser, og nå slipper de snart oppfølgeren SJÅ EG HAR TEIKNA DEG I HENDENE MINE! høsten 2024. Innspillingen av det nye albumet ble gjort i den lille vestlandsbygda Etne, nærmere bestemt i ABC studio. Man skal være ganske avstumpet hvis ikke fjord og fjell gjør en litte granne ydmyk og undrende overfor tilværelsen - og sånn sett ble Etne en perfekt ramme for innspillingen.


Her kan du høre første singel fra plata: EG SER DEG, GUD, I KVAR DEN BLOM SOM TIRER 
Omtaler og anmeldelser

av

første plate

«Ånd fra himlen, kom nåde», gir meg frysninger.

Kristne tekster er ikke akkurat my cup of tea. De kan ofte virke banale, men Winje har dykket ned i gamle salmebøker og funnet salmer med en rikdom som virker ekte. Det samme gjør formidlingen av disse. Fra første spor på albumet som åpner med linjene «Eg ville så gjerne eiga ei tru så sterk og stor», til siste spor, «Fra jordi opp me stier».  Da har vi vært med på en nesten timelang reise gjennom lys og mørke. Mest mørke. Gjennom dyp tro og glede. (Haugesunds Avis, terningkast 5)


Fornyer tradisjonen.

Bandet Himmelhamn fra Haugesund befinner seg i landskap jeg sjelden oppsøker. De skal ha all ære for å ha invitert meg inn. (Nettavisen)


Himmelsk melodiøst.

Plata driv framover frå opningssporet «Eg ville gjerne eiga ei tru» til avslutninga «Frå jordi opp me stirer». Det er ingen svake parti. (Tysvær bygdablad, terningkast 5)


Fængende lydrum og nærvær

Med organisk nærvær, letflydende samspil, smagfuld instrumentering og på letforståeligt norsk føres man elegant gennem albummets tolv tekster. Stærkest står ‘Eg ville gjerne eiga en tru’ med sin finurlige melodi, samt ‘Hjelp mig, Herre Krist, å strida’ og den uhørt smukke ‘Frå jordi opp me stirer’. (Udfordringen, Mikael Rahbæk Andreasen)


Det beste kvalitetsstempel jeg kan gi er at flere av låtene gir meg gåsehud. Og så må jeg gi Vigleik Winje litt ekstra velfortjent skryt. Først for den skattejakten han har utført for oss. Men denne mannen har en stemme som jeg gjerne skulle hørt mye mer av. Jeg vil ha mere Himmelhamn og Vigleik Winje, rett og slett. (Kjerringrock)

Lytt og vurder selv!